Instalatie electrica apartament 3 camere

instalatie-electrica-apartament-3-camere      Preturi manopera instalatie electrica apartament 3 camere, Bucuresti 2019.
Schimbat instalatie electrica apartament 3 camere de la 2000 lei.

Durata de executie 5 – 6 zile.

Pretul include :dezafectarea instalatiei electrice vechi, stabilirea impreuna cu beneficiarul a pozitiilor pentru locurile de lampa, prize , efectuarea santurilor pentru cablul electric (in functie de suplimentari, de internet, TV) ,montarea si fixarea cablurilor, montarea dozelor , executarea conexiunilor electrice, montarea tabloului electric , verificarea si punerea in functiune a instalatiei electrice (proba) .

Pretul este valabil pentru locurile de lampa/prize existente si poate creste in functie de cerintele beneficiarului .

Va rugam sa ne contactati si in functie de marimea instalatiei electrice va transmitem oferta noastra orientativa si stabilirea vizionarii!

   Daca doriti sa schimbati instalatia electrica dar nu doriti sa renovati , putem face reparatii pentru un aspect cat mai apropiat de cel initial.

Circuitul separat este acel circuit atribuit unei prize sau unui sistem de tip lampa individuala de la locul unde vine pozitionat si pana la tabloul de sigurante avand o siguranta unica doar pentru el. Se foloseste in general pentru departajare si o siguranta in plus in functionarea distributiei energiei electrice prin circuite si in special pentru circuitele de masina de spalat, centrala ,aer conditionat sau  consumatorii care depasesc 2 kw.

Montarea tuburilor de protectie

        Tuburile de protectie din PVC  si metal se livreaza de regula la lungimea de 3 m, se masoara, se taie in tronsoane tinand cont de curbele traseului si de amplasarea dozelor urmand apoi montarea si imbinarea lor. Dupa masuratori, tuburile de PVC se taie cu fierastraul de mana folosind panza lata iar tuburile din metal se taie cu masini specializate.Se finalizeaza prin curatirea tuburilor de bravuri  folosind pile.

       Pentru tuburile metalice  filetarea se executa cu clupe cu bancuri sau reglabile  pentru tuburi PEL si tevi sau cu masini electrice de filetat.

     Indoirea tuburilor ,cand nu se pot utiliza coturi se executa la cald pentru tuburile din PVC si metal.Pentru tuburile cu diametru peste 32mm  se umplu cu nisip si se  bate tubul  cu  ciocanele de lemn.Tuburile din PVC se incalzesc cu aer cald la flacara  unui arzator. Dupa indoire tubul se raceste brusc prin introducerea in apa rece.

    Tuburile cu diametru sub 32 mm nu se umplu cu nisip la indoire.Tevile metalice se incalzesc rotindu-se permanent pana la atingerea temperaturii de indoire.Lungimea de incalzire a tevii depinde de diametrul ei.

      Indoirea la rece pentru tevile metalice cu diametru pana la 32 mm  se face prin prese mecanice amplificate prin sisteme de parghii iar pentru diametru  pana la 65 mm ,la prese hidraulice. Peste acest diametru se folosesc curbe prefabricate dintr-o bucata sau mai multe segmente sudate.

    Imbinarea tuburilor se face cu ajutorul  fitingurilor sau prin sudare numai pentru imbinarea tevilor in instalatii etanse.

       Montarea tuburilor de protectie se realizeaza pe traseul stabilit si pot fi amplasate sub tencuiala,in ziduri de beton, in pardoseala sau aparent:

    • Montarea tuburilor sub tencuiala. Se executa santuri in zidarie unde se monteaza tuburile astfel incat sa fie complet acoperite cu tencuiala.Sunt fixate provizoriu cu sarma moale apoi sunt fixate cu mortar
    • Montarea tuburilor in ziduri de beton se face astfel incat sa nu impiedice turnarea betonului, se fixeaza  cu sarma, se monteaza la distanta de armatura principala  de rezistenta.
    • Montarea tuburilor in pardoseli poate fi realizata in placa de beton sau direct pe placa de rezistenta ori in sapa de egalizare. Traseul  poate fi vertical,strapunge placa sau printr-un gol special realizat
  • Montarea tuburilor aparent   este un procedeu foarte frecvent adoptat in locurile unde conteaza mai mult simplitatea executiei si accesibilitatea decat aspectul  estetic. Fixarea se face pe elementele de constructie  in diverse moduri .