Instalatie electrica apartament 4 camere

instalatie electrica apartament 4 camere Preturi manopera instalatie electrica apartament 4 camere, Bucuresti 2019.
Schimbat instalatie electrica apartament 4 camere de la 2500 lei.

Durata de executie 6 – 7 zile.

Pretul include :dezafectarea instalatiei electrice vechi, stabilirea impreuna cu beneficiarul a pozitiilor pentru locurile de lampa, prize , efectuarea santurilor pentru cablul electric (in functie de suplimentari, de internet, TV) ,montarea si fixarea cablurilor, montarea dozelor , executarea conexiunilor electrice, montarea tabloului electric , verificarea si punerea in functiune a instalatiei electrice (proba) .

Pretul este valabil pentru locurile de lampa/prize existente si poate creste in functie de cerintele beneficiarului .

Va rugam sa ne contactati si in functie de marimea instalatiei electrice va transmitem oferta noastra orientativa si stabilirea vizionarii!

     Daca doriti sa schimbati instalatia electrica dar nu doriti sa renovati , putem face reparatii pentru un aspect cat mai apropiat de cel initial.

      Schimbarea instalatiei electrice presupune schimbarea conductorilor vechi de aluminiu cu conductori/cablu de cupru de 1,5mm si 2,5mm, respectiv 4,0mm. Tuburile de protectie se monteaza ingropat in sapa sau tencuiala , capetele acestora fiind prevazute cu dopuri de protectie pentru a preintampina obturarea acestora cu beton . Legaturile conductorilor vor fi realizate in doze si cositorite, apoi izolate corespunzator. Se vor folosi materiale, aparate si echipamente corespunzatoare standardelor in vigoare.

Efectele curentului electric asupra mediului inconjurator

     Energia electrica în mare parte este consumata prin arderea combustibililor fosili. Aceasta are ca efect emisia CO2 care este eliberat în atmosfera. El contribuie la incalzirea  globala si  intensificarea efectului de sera . Deasemenea, se emit dioxid de sulf,  azot si fum.

        Principalele tipuri de poluari pe care retelele electrice le genereaza asupra mediului inconjurator sunt:

  • Poluarea ecologica  prin  ocuparea terenurilor si  defrisarea padurilor
  • Poluarea  vizuala care  deterioreaza  peisajului
  • Poluarea  sonora  transmisa prin  zgomotele  produse de functionarea  relelelor electrice si in special a transformatoarelor
 • Poluarea  electromagnetica reprezentata de  perturbatiile  radio si televiziune, influente ale campului electric si magnetic asupra organismelor vii

Efectele construirii hidrocentralelor duc la inundarea terenurilor, la disparitia florei si faunei.

  • Centralele mareomotrice pun si ele probleme ecologice prin restrictionarea miscarii bancurilor de pesti si a scoicilor
  • S-au constatat emisii semnificative de metan datorita descompunerii  plantelor ramase sub ape
 • Centralele nucleare electrice  trebuie sa depoziteze rezidurile care  sunt  radioactive pentru inca cateva zeci sau sute de ani. Se incearca varianta ingroparii lor la adancimi mari sub pamant .

         In ultima vreme se impune tot mai mult metoda numita Negawatt Power. Ea consta in eficientizarea consumatorilor electrici printr-un consum mai mic  in loc de a mari productia de electricitate. Este singura  metoda care nu are niciun efect negativ asupra mediului  inconjurator.